Semănători

Semănătoare prășitoare cu fertilizator inox

Semănătoarea este una dintre mașinile agricole de bază din întreaga lume. Se folosește, așa cum sugerează și numele, pentru însămânțarea semințelor de cereale și a plantelor alimentare, precum și a celor industriale. Aceasta a contribuit semnificativ la îmbunătățirea producției agricole pe scară largă. Astăzi este greu să-ți imaginezi culturile de toamnă și primăvară fără utilizarea acestei semănători agricole.

În cultura florii-soarelui, un reglaj perfect al semănătorii asigură reușita. O mare parte din potențialul productiv al unei parcele de floarea-soarelui se formează cu mult înainte de recoltă, adică din momentul în care sămânța e pusă în pământ.
Semănătorile pot fi utilizate pentru diferite tipuri de semințe. Pot fi ajustate la diferite dimensiuni de sămânță și rate de însămânțare. Semănătorile sunt disponibile în diferite modele și cu lățimi de lucru diferite.

În general, utilizarea semănătorilor de precizie pentru înființarea culturilor de floarea-soarelui este considerată metoda optimă de asigurare a unui start bun al culturii. Folosite pe un pat germinativ bine pregătit, semănătorile de precizie sunt ideale nu numai în plasarea seminței la adâncimea corectă, ci și la asigurarea unei distanțe uniforme între rânduri.

Semănătorile de cereale sunt instrumente agricole fără de care nu poate exista o fermă axată pe producția de plante. Sarcina lor este însămânțarea eficientă a semințelor în sol. Semănătorile sunt utilizate nu numai pentru semănatul cerealelor, ci și pentru ierburi, rapiță, porumb, floarea soarelui, sfeclă roșie și chiar usturoi. Aceste instrumente livrează o cantitate predeterminată de semințe către o anumită zonă cultivată și le distribuie uniform.

Avantajele semănătoarelor:

▪ ajustarea ușoară a semănatului cerealelor;
▪ posibilitatea de a schimba lățimea între rânduri;
▪ menținerea spațiului rândului prestabilit în timpul funcționării;
▪ se menține o adâncime constantă de semănat;
▪ independența operației de semănat față de panta și viteza de lucru.

În concluzie, semănătorile vă asigură spor la semănat atât pentru plante prășitoare cât și pentru plante păioase. Cu diverse secții și funcționalități, semănătorile moderne răspund tuturor cerințelor fermierilor, indiferent de dimensiunea solelor, de înclinarea pantelor sau de tipurile de sol.

Comments
Comments are closed.